referat Romeo si Julieta

Romeo si Julieta

Referat Romana - facultate

Acesta este doar o parte a referatului! Referatul original trebuie descarcat!

Preview

Romeo si Julieta

Personaje:

Printul escalus domnitorul orasului verona
Paris tanar inrudit cu printul
Montague ce le doua famili dusmane
Capulet
Romeo fiul lui montague
Mercutio ruda cu printul si prieten cu romeo
Bemvolio nepotul lui montague prieten cu romeo
Tybalt nepot al Lady-ei Capulet
Lorenzo
Ioan doi calugari
Balthazar slujitorul lui romeo
Sampson
Gregory slujitori ai lui Cpulet
Peter slujitor al doici Julietei
Abraham slujitorul lui montague
Doica Julietei
Julieta fiica lui Capulet
Lady capulet
Lady montague

Actul I
Scena 1

Verona.O piata publica.Ies Sampson si Gregori din casa Capulet cu scuturi si sabii in mainii.Intalninduse cu Abraham si Balthazar lupta incepu intre ei la care Bemvolio intervine si ii calmeaza.Tybalt intervine si se lupta cu Benvolio la care altii cetatenii sarira pe toi luptatori sai bata .Aici intra in scena batranul Capulet impreuna cu sotia sa dar si batranul Montague tot cu sotia sa.Cand cei doi erau gata de lupta veni ducele Escalus si inabusi lupta.Apare si Romeo,Benvolio iesindui in intampinare vrand sa afle de ce este trist.

Scena 2

Pe o strada,mergeau capulet,paris si un slujitor povestind.Capulet si-ar dori impacarea cu Montague acum la batranete acesta gandinduse la fiica lui Julieta. Capulet dadea o petrecere in acea seara si isi trimise servitorul sa caute si sa invite niste oameni scrisi pe invitatie.Servitorul ne stiind sa citeasca se intalni cu Romeo si Bemvolio rugandui frumos sai citeasca acea lista .Care cunostinta servitorul ii invita si pe ei sa ea parte la petrecere.

Scena 3

Intr-o incapere din casa lui capulet lady Capulet se intalni cu Julieta si cu doica sa. Depanand amintiri. Lady capulet isi aminti ca pe 1 august va fii ziua julietei si daca nare de gand sa se marite. Julieta nu a mai apucat sai raspunda la intrebare ca intra un servitor care raspunse ca oaspeti incepu sa vina..bau cazind jos otravit.
Intre timp in cavou aparu calugarul Lorenzo care se intalni acolo cu Balthazar care-i spuse ca acolo sunt Romeo si Julieta, precum si Paris intr-o balta de sange.
Intre timp se scula Julieta care vazindu-l pe Romeo mort scoase pumnalul si se ucise.Au sosit si strajerii care-i aduse pe Lorenzo si Balthazar in fata printului ,acestia povestindu-i toate cele intamplate.Printul a chemat cele doua familii Montague si Capulet reusind sa-i impace.


3


1


download referatul Romeo si Julieta
73 note
Vizualizari:7428
Dowload:2563

Comentarii