referat PROPOLISUL

PROPOLISUL

Referat Biologie - liceu

Acesta este doar o parte a referatului! Referatul original trebuie descarcat!

Preview

PROPOLISUL
Propolisul este o substanta adunata de albine de pe mugurii de plop negru, care contin o secretie rezinoasa. Materiilor rasinoase adunate, albinele le adauga secretii propii si ceara.
Curiozitati:
Preotii Egiptului antic foloseau propolisul la īmbalsamarea mumiilor. Īn razboiul burilor medicul Pavel Meier a folosit o alife din vaselina si propolis īn tratarea ranilor si a dat rezultate mai bune decīt medicamentele.
Privind valoarea bactericida si bacteriologica a propolisului, este suficient sa amintim ceea ce pateste bietul soarece de cīmp care īnvelit īn propolis nu intra īn putrefactie 5-6 ani.
Compozitia propolisului- 55% rasini vegetale, balsamuri, flavone,acid feluric, 25-30%ceara, 10% uleiuri eterice volatile, 5% polen, 5% substante organice si microelemente (Al, Ba, Fe, Cr, Si, Mg, Ni, Pb).
Cum poate fi utilizat terapeutic:
* Īn stare naturala, prin mestecarea īndelungata (timp de cīteva ore) a unui fragment dintr-un baton de propolis natural: saliva umana este una din putinele substante care īl solubilizeaza.
* Sub forma tincturii de propolis, īn diferite concentratii: 5%, 10%, 20% si 30%.
* Sub forma extractului moale de propolis īnglobat īn miere sau folosit la prepararea diferitelor unguente si a supozitoarelor.
* Sub forma diferitelor unguente, īn compozitia carora intra extractul moale de propolis,cum este spre exemplu, unguentul Nikeprop.
Tinctura de propolis
Preparare: La 100 g alcool de 80-86 grade, adaugam 20 g propolis īntarit, tinut īn frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce īntr-un vas, se īncalzeste la 30-40 grade si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta de 6-7 ori īntr-o saptamīna. Dupa aceea lasam sa se aseze, apoi turnam cu grija lichidul curat. Tinctura s-a dovedit folositoare īn vindecarea urmatoarelor boli:
* Toate bolile infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
* La menopauza - Timp de un an de zile, zilnic 10 picaturi .
* La inflamarea prostatei-..te cazuri nu se formeaza vezicule.
* La toate bolile- cīnd medicamentele facute din plante sau din materiale sintetice nu dau rezultate. Nu se recomanda īn cazul persoanelor alergice.
Bautura cu propolis- Se recomanda mai mult din cauza influentei sale pozitive īn prevenirea bolilor īn perioadele reci. Radem 15-20 g propolis solid si īl introducem īntr-un litru de palinca de buna calitate. Dupa ce am pus capacul, solutia se agita de mai multe ori. Peste cīteva saptamīni vom obtine o bautura amaruie. Se bea un paharel īnainte de culcare.
MEDICAMENTE
434/40-oct. 2000
1
6/1/08

download referatul PROPOLISUL
1 note
Vizualizari:2025
Dowload:521

Comentarii