referat Miscarea plantelor

Miscarea plantelor

Referat Biologie - facultate

Acesta este doar o parte a referatului! Referatul original trebuie descarcat!

Preview

Miscarea plantelor
* PLANTA SE MISCA
* MISCARILE PLANTELOR FIXATE PE SUBSTRAT
* MISCAREA STOMATELOR
* MISCARILE PLANTELOR VOLUBILE
* CUM SE MISCA PLANTELE DINTR-UN LOC IN ALTUL
* ARE OARE PLANTA SUFLET?
ENACHE FLAVIA
CLASA A X-A C
Miscarea si sensibilitatea sunt caractere generale ale materiei vii.La plante, miscarile sunt mai putin dezvoltate decat la animale, totusi ele sunt destul de raspandite. Astfel se pot cita:miscarile de locomotiela plantele libere si miscarile de curburbura, de torsiuni si incolaciri la plantele fixate. Sunt si miscari produse sub influenta unor factori excitanti externi, asa-numitele tropisme si nastii, precum si miscarile intracelulare.

PLANTA SE MISCA !

Este oare miscarea o caracteristica proprie numai regnului animal? Sa ne gindim de exemplu la plantele carnivore sau la cele saprofite,ale caror mod de nutritie se aseamana cu cel al animalelor. Si in privinta miscarii,lucrurile se petrec in mod asemanator.Exista un numar destul de mare de plante care au insusirea de a se misca liber.
Asa numitele 'miscari' active ale tesuturilor moarte se produc pe baza fenomenelor fizice , fara sa fie influentate de planta.,Miscarile , de acest fel se bazeaza pe pierderea de apa a celulelor cu structura sreciala. Aceste miscari pot avea loc prin turgescenta si prin dezumflarea unor pereti celulari cu structura deosebita, ca la deschiderea si inchiderea fructelor-capsula.
In cazul acesta actioneaza umiditatea aerului. Structura anumitor celule si structura speciala a tesuturilor joaca un rol determinant in declansarea acestor miscari active ale tesuturilor moarte.Miscarile active ale tesuturilo..
Plantele au posibilitatea, cu ajutorul miscarilor sa-si orienteze frunzele astfel incat acestea sa profite de radiatiile solare, de asemenea pot sa-si deschida si sa-si inchida florile in raport cu vremea.Fara indoiala, planta este in stare sa receptioneze excitatiile mediului si sa reactioneze fata de acesta printr-un lant de excitatii, printr-o succesiune de fenomene diverse, fizice si chimice.Deci si planta are suflet.
download referatul Miscarea plantelor
6 note
Vizualizari:885
Dowload:75

Comentarii