referat Hidra de apa dulce

Hidra de apa dulce

Referat Biologie - liceu

Acesta este doar o parte a referatului! Referatul original trebuie descarcat!

Preview

Hidra de apa dulce
Mediul de viata:traieste în balti, lacuri si ape lin curgatoare, fixata pe plantele acvatice.
Alcatuire:are aspectul unui saculet lung de 1-2 cm;la partea interioara prezinta oficiul buco-anal,cu rol de gura si anus;acesta este înconjurat de 6-10 brate, numite tentacule, care se pot alungi si scurta;hidra se fixeaza pe plante cu partea sa posterioara, latita ca o talpa.
Peretele corpului hidrei este format din doua straturi de celule între care se afla o substanta gelatinoasa.
Sensibilitatea:la orice atingere, hidra îsi contracta imediat tentaculele si corpul, ajungând de marimea unei gamalii de ac;hidra este sensibila la factori de mediu.
Hranirea:hidra pride prada cu ajutorul tentaculelor, o imobilizeaza cu ajutorul celulelor urzicatoare si prin orificiul buco-anal, o indroduce în cavitatea digestiva;ce-
lulele glandulare ale stratului intern secreta sucuri digestive cu ajutorul carora o parte din hrana este digerata în cavitate digestiva;particulele ramase sunt apucate de pseudopodele celulelor flagelate, digestia terminându-se în vacuolele digestive ale acestora,restul de hrana nedigerata este eliminata prin orificiul buco-anal.
Respiratia si excretia:hidra nu are organe de respiratie si de excretie,aceste functii se desfasoara direct la nivelul celulelor din peretele corpului.
Înmultirea:~vara când conditiile de viata sunt favorabile,hidra se înmulteste prin înmugurire,pe corpul ei apar muguri care cresc si se transforma în noi hidre

~toamna când temperatura apei scade,hidra se înmulteste prin ou,care se formeaza prin contopirea unui ovul cu un spermatozoid;oul rezultat în urma fecundatiei cade pe fundul apei unde rezista pâna în primavara când da nastere la o noua hidra.
~daca taiem o hidra în mai multe bucati fiecare bucata regenereaza un nou individ , ca si la spongieri ,re-
generarea se explica prin slaba diferentiere a ce..ctinia si coralul sunt celenterate.
Ele traiesc în ape dulci si marine.
Cavitatea digestiva ,singura cavitate a corpului,comunica cu exteriorul prin orificiul buco-anal,acesta fiind înconjurat de tentacule.Denumirea de celenterat provine de la cuvintele celos=cavitate si enteron=intestin.
Ele se înmultesc prin înmugurire si prin oua.
Prezenta celulelor diferentiate si a cavitatii digestive arata ca celenteratele au o alcatuire mai complicata decât protozoarele si spongierii.
Elev: Culipei Iulian
Clasa:a-VI-F

download referatul Hidra de apa dulce
58 note
Vizualizari:8718
Dowload:1506

Comentarii