referat ADOLESCENTA

ADOLESCENTA

Referat Romana - liceu

Acesta este doar o parte a referatului! Referatul original trebuie descarcat!

Preview

ADOLESCENTA

Adolescenta este perioada cea mai frumoasa si mai dificila din viata noastra. Este perioada când copilul se transforma în om matur, învatând noi reguli de convietuire cu ceilalti. Aceasta transformare se produce pe parcursul mai multor ani, cu numeroase ezitari si obstacole. Schimbarile care au loc sunt atât fizice cât si psihice. În acesti ani, copilul îsi alege drumul care îl va urma în viata si face totul ca acesta sa fie cât mai usor. La aceasta vârsta sunt si eu si îmi dau seama cât de greu este sa te adaptezi. Cei din jurul meu, cunoscuti si prieteni, ma privesc altfel acum, adolescent fiind. Ei asteapta din ce în ce mai mult de la mine si ma trateaza ca un adult. La început a fost greu dar mi-am dat seama ca toate acestea ma ajuta sa trec cu bine spre calea cea mai buna în viata.
Adolescentii din ziua de azi sunt foarte diferiti de cei din trecut. Acum acestia sunt influentati de anturajul în care îsi petrec timpul. Daca în trecut adolescentii ascultau aproape toate sfaturile parintilor, în zilele noastre apar foarte des conflicte în familie. Discordantele acestea se produc din pricina lipsei comunicarii parinte-copil si de cele mai multe ori datorita unor parinti care nu înteleg ca la aceasta vârsta caracteristica adolescentului este tendinta spre independenta si neîncredere.
Datorita familiei si anturajului, foarte multi adolescenti fumeaza, consuma alcool sau se drogheaza. Tot mai multi tineri devin dependenti de droguri, irosindu-si astfel viata de la o vârsta foarte frageda. Deasemenea comportamentul adolescentilor este afectat de muzica ascultata si de filmele urmarite; acestea îi îndeamna uneori sa savârseasca fapte care n-ar trebui sa fie facute înca de la o asemenea vârsta.
Adolescentul încearca în acesti ani sa se perfectioneze, sa ajunga cineva de care va fii mândru mai târziu. De aceea el îsi cauta un exemplu în lumea înconjuratoare si în mas-media. Acest exemplu afecteaz..vârsta de aur a fiecarui om, o vârsta în care iubirea trebuie sa învinga. Acesti ani din viata trebuie traiti intens de fiecare dintre noi, desi acum ni se pare o perioada grea.
Eu sper ca si ceilalti adolescenti vor întelege ce frumosi sunt acesti ani si vor încerca sa profite din plin de bucuriile dar si de dificultatile acestei perioade. Este o vârsta la care nu ne putem întoarce si este pacat sa nu profitam de acesti ani cât înca mai putem.
download referatul ADOLESCENTA
97 note
Vizualizari:8965
Dowload:3311

Comentarii